Brenntag Green Product Line

Brenntag Green Product Line

Groene Productenlijn

Duurzaamheid en milieubescherming spelen een belangrijke rol in onze samenleving en binnen onze bedrijven. In Europa bieden wij u met onze Groene Productenlijn milieuvriendelijke oplossingen.
 

Samen ‘groene’doelen tot stand brengen: Onze Groene Productenlijn

Onze diverse product portfolio’s hebben ons vele jaren in staat gesteld onze klanten volledig te ondersteunen met de ontwikkeling en productie van hun producten. Als het om milieuvriendelijke oplossingen gaat, dan vindt u, door onze kennis, onze service en producten portfolio, géén betere partner om uw doel te bereiken.
 

Ons uitgangspunt

Het Amerikaanse Agentschap voor Milieubescherming (EPA) heeft 12 uitgangspunten voor groene chemie ontwikkeld. Wij hebben gekozen om ons te concentreren op de top 5, voor wat onze service en producten betreft. Daarbij geldt dat het product tenminste aan 1 van deze 5 uitgangspunten dient te voldoen, voordat het product aan onze Groene Productenlijn wordt toegevoegd. De meeste van de producten voldoen aan 3 tot 5 uitgangspunten. Meer informatie is beschikbaar bij uw Brenntag contactpersoon.
 

Vijf principes van Groene Chemie

  1. Gebruik van hernieuwbare grondstoffen
  2. Gebruik van veiligere oplosmiddelen en hulpstoffen
  3. Gebruik van minder schadelijke chemische syntheseroutes
  4. Ontwerp voor biologische afbreekbaarheid
  5. Ontwerp voor efficiënt energieverbruik

De folders bevatten productlijsten van de gehele Europese product portfolio’s voor zowel de Groene Productenlijn als de regionale productlijsten per marktsegment. Tussen de Europese en regionale productlijst is bewust onderscheid gemaakt om u te informeren over de groene mogelijkheden voor specifieke klantengroepen per regio.
Het product portfolio kan op permanente basis worden uitgebreid.
 

Het is onze doelstelling om uitgebreide informatie over groene onderwerpen te verstrekken. Wij willen graag met u samenwerken om uw groene doelen te bereiken. De volgende stap is om uw groene en specifieke behoeften te inventariseren teneinde tot maatwerk te komen.
U krijgt van ons professioneel advies over groene onderwerpen en we maken en versterken de zakelijke relaties tussen de verschillende business partners.

Met onze Groene Productenlijn-oplossingen voor

bent u een GROENE stap verder (pdf-brochure).
 

Voor verdere informatie: -